Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Νέο Δημοτικό σχολείο Εξοχής Ένα ακόμη σχολείο- στολίδι στον Δήμο

Ξεκινά η κατασκευή του 1ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Εξοχής δυναμικότητας 300 μαθητών, ενός έργου πολύ σημαντικού που θα αποτελέσει ανάσα για την σχολική κοινότητα της περιοχής.

Η εκκίνηση του έργου επισφραγίστηκε  με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δημάρχου  Πυλαίας – Χορτιάτη και του εκπροσώπου της εργοληπτικής επιχείρησης που αναδείχθηκε από τον σχετικό διαγωνισμό.

Το έργο σχολικής στέγης είναι συνολικού προϋπολογισμού  2.324.737,70 € , έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 600 ημερολογιακών ημερών.

Οι νέες κτιριακές υποδομές ακολουθούν τις επιταγές του Κανονισμού Ενεργειακής απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), ενώ σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής του κτιρίου το σχολείο αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, με υπόγειο, σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 3.520,15 τ.μ. Το νέο διδακτήριο θα περιλαμβάνει:  

  • αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και παρασκήνια,
  • εργαστήρια πληροφορικής, αισθητικής αγωγής, ξένων γλωσσών
  • αίθουσα φαγητού με κουζίνα και κυλικείο,
  • 12 αίθουσες διδασκαλίας και χώρους διοίκησης και βιβλιοθήκη,
  • γραφείο για ιατρείο και αίθουσα φυσικών επιστημών,
  • χώρο φύλακα, βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους.

Επιπλέον η μελέτη περιλαμβάνει την διαμόρφωση του περιβάλλοντος  χώρου με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, γηπέδου μπάσκετ με κερκίδες και εξωτερική περίφραξη.

 «Τιμούμε την υπόσχεσή μας ότι η παιδεία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το ολοήμερο 12θέσιο δημοτικό σχολείο Εξοχής ανταποκρινόμενοι στο πάγιο αίτημα των κατοίκων και στις πραγματικές ανάγκες των  μαθητών», δήλωσε με ικανοποίηση ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Υπενθύμισε  ότι ακόμη τρία νέα σχολεία του δήμου (το 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, το 3ο Λύκειο Πυλαίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος) έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ του υπουργείου Παιδείας για την ανέγερση σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης στο Φίλυρο «τρέχει» η μελέτη για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Δημοτικού σχολείου Φιλύρου ενώ μελέτη ξεκινά και για το γυμνάσιο του Χορτιάτη.

Με την ολοκλήρωση του νέου σχολείου που καλύπτει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Εξοχής θα αξιοποιηθεί το σημερινό σχολείο που θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία σαν χώρος πολιτισμού.