Δήμος Θερμαϊκού: Αναζητώντας λύση για τα τραπεζοκαθίσματα

Εξήντα χιλιάδες ήταν πέρυσι οι επιβάτες που μετακινήθηκαν με τα καραβάκια μέχρι την Περαία. Φέτος η πλωτή αστική συγκοινωνία επανέρχεται με δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στους Νέους Επιβάτες και την Αγία Τριάδα εκτοξεύοντας τους επιβάτες στους 100.000.

 

Τα παραπάνω δήλωσε στην εκπομπή «ΜΕΣΑ Σ ΟΛΑ» στη Βεργίνα Τηλεόραση, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γ Μαυρομάτης. Αυτά τα αισιόδοξα και για τον εσωτερικό τουρισμό μηνύματα που αναδεικνύουν ολόκληρο το Δήμο Θερμαϊκού (Επανωμή, Αγία Τριάδα, Περαία κλπ) σε σημαντικό θερινό τουριστικό προορισμό, σκιάζονται από τις νέες διατάξεις για τα τραπεζοκαθίσματα. «Μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας όχι μόνο στο Δήμο Θερμαϊκού, από την Αγία Τριάδα μέχρι την Περαία, αλλά σε πολλές περιοχές στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας δεν θα μπορούν με τη νέα ΚΥΑ να βγάλουν έξω τραπεζοκαθίσματα. Αύριο στην Αθήνα έχω συνάντηση με τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί μια λύση», λέει ο κ Μαυρομάτης.

 

Εκατό δήμοι στο «κόκκινο»

 

Σε ότι αφορά τον αυταρχικό-όπως τον χαρακτήρισε ο κ Μαυρομάτης, τρόπο με τον  οποίο η Κυβέρνηση θέλει να πάρει τα αποθεματικά των Δήμων, εκείνο που έχει εκνευρίσει τους εκπροσώπους των ΟΤΑ , είναι η παντελής έλλειψη διαλόγου από την πλευρά της Κυβέρνησης.

 

«Τα χρήματα των δήμων πηγαίνουν σε μισθούς των υπαλλήλων και σε προμήθειες για τους παιδικούς σταθμούς, ή για έργα που γίνονται. Από τη δική μας πλευρά αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε μια στάση πληρωμών. Μάλιστα όπως αναφέρεται εάν δεν μας δοθούν αυτά τα χρήματα πίσω σε τρεις μήνες τότε θα έχουμε δικαίωμα να τα διεκδικήσουμε δικαστικά. Για τους 100 από τους 325 δήμους της χώρας που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» λόγω της κακής οικονομικής τους κατάστασης, η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη» εκτιμά ο κ Μαυρομάτης. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr