Δήμος Βόλβης: Πολιτική προστασία ενόψει θερινής περιόδου

Στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και επικίνδυνων φυσικών φαινομένων και την προετοιμασία των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πυρκαγιών τη θερινή περίοδο προχωρά το επόμενο διάστημα ο δήμος Βόλβης.

 

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας παρουσίασε λεπτομερώς τον σχεδιασμό που έχει δρομολογηθεί για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσμενών καταστάσεων, ενώ περιέγραψε την οργανωτική ετοιμότητα των δημοτικών υπηρεσιών στην εφαρμογή προγραμμάτων πολιτικής – κοινωνικής προστασίας.

 

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία Ευάγγελος Μπαλατσός αναφέρθηκε στις προληπτικές δράσεις που έγιναν, επισημαίνοντας και την αναγκαιότητα επιμελούς καθαρισμού οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων, κυρίως εντός των οικισμών, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών.

 

Για τις ενέργειες αποκατάστασης δασικών δρόμων και την ετοιμότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού, μίλησε ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας δήμου Βόλβης Παράσχος Αγιάνογλου. Το οργανωτικό πλαίσιο και τις δυνατότητες αντιμετώπισης επικίνδυνων φυσικών φαινομένων παρουσίασαν οι εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στις δράσεις που υλοποιούν αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών (πυροσβεστική υπηρεσία, δασαρχείο, Ελληνική Αστυνομία, λιμενικό, κέντρο υγείας Ν.Μαδύτου Θεσσαλονίκης) κ.ά.