Δημοσκόπηση Alco: Τι ζητούν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση

Προώθηση της ανάπτυξης, αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης και διεκδίκηση λύσης για το χρέος, επιθυμούν οι πολίτες από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco.

 

Συγκεκριμένα, στο γκάλοπ της Alco για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», στο ερώτημα «ποια από τις παρακάτω πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές», 35% απαντούν «η προώθηση της ανάπτυξης», 29% λένε «η αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης», 26% απαντούν «η διεκδίκηση λύσης για το χρέος», ενώ μόλις 6% απαντούν «η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων». Ποσοστό 4% των ερωτηθέντων δεν απάντησαν.

 

Όπως είχε μεταδώσει από χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου, 9,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

 

Σχετικά με την πολιτική προέλευση των αναποφάσιστων (με βάση το τι είχαν ψηφίσει τον Ιούνιο του 2012) αυτοί προέρχονται -σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- κατά 22% από τη ΝΔ, κατά 9% από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά 9% από τη ΔΗΜΑΡ, κατά 9% από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κατά 7% από το ΠΑΣΟΚ, κατά 5% από τη Χρυσή Αυγή και κατά 10% από άλλο κόμμα. Ένα 18% δεν είχαν ψηφίσει, ενώ 11% των ερωτηθέντων (που δήλωσαν αναποφάσιστοι) δεν απάντησαν τι είχαν ψηφίσει τον Ιούνιο του 2012.

 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε όλη την επικράτεια το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου 2015.