Δημοτικό ιατρείο μέχρι το τέλος του 2015 στην Τριανδρία

Πέντε χιλιάδες άποροι και ανασφάλιστοι δημότες εξετάστηκαν από τις 2/9/2013 μέχρι σήμερα στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στο τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει και Δημοτικό Ιατρείο επί της οδού Καραϊσκάκη 4 στην Τριανδρία.

 

Η ανέγερση του Δημοτικού Ιατρείου στην Τριανδρία είναι ένα έργο προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Νοέμβριο.
Θα διαθέτει τις βασικές ιατρικές ειδικότητες οι οποίες θα καλύπτονται από γιατρούς που θα απασχολούνται με σύμβαση έργου, ενώ θα αναζητηθούν πόροι για τη συνέχιση της λειτουργίας μέσα από διάφορα προγράμματα.

Τα παραπάνω ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή ημερίδα για τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου.

Η κα Γούλα τόνισε ότι υποδομές υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τις οποίες η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναπτύξει και να βρει χρηματοδότηση για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

«Το ζήτημα της ύπαρξης δομών για την ικανοποίηση των αναγκών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τέθηκε χθες στον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή. Είναι θέμα και οικονομικό και ουσιαστικό» είπε η κα Γούλα και πρόσθεσε ότι με τη θεσμοθέτηση ενός δικτύου δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τους δήμους αφενός οι πολίτες θα εξυπηρετούνται άμεσα και δεν θα τρέχουν στα εφημερεύοντα και αφετέρου θα ελαφρυνθούν τα νοσοκομεία.

Μιλώντας για το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας, είπε ότι απευθύνεται σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, και ότι λειτουργεί με προσωπικό του δήμου μέσω της πράξης «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Ενίσχυσης Ποιότητας Υπηρεσιών και Αναβάθμισης Διαχειριστικής Λειτουργίας των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας στον Δήμο Θεσσαλονίκης» του ΕΣΠΑ, παρέχοντας την αναγκαία υποστήριξη με εξειδικευμένο επιστημονικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Διαθέτει παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο, πνευμονολόγο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο, δερματολόγο, γιατρό γενικής ιατρικής, ακτινοδιαγνώστη, διατροφολόγο, νοσηλευτή, επισκέπτρια υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ πρόσφατα εξοπλίστηκε και με καινούργιο μηχάνημα για απεικονιστικές εξετάσεις.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί στην οδό Μοναστηρίου 53-55 στον 3ο όροφο και οι ενδιαφερόμενοι να υποβληθούν σε εξετάσεις θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα 2310 509053, 2310 509 020.