Δίωρες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων την ερχόμενη εβδομάδα

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Δίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι, ζητώντας να βρεθούν λύσεις «στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου τους και των γραμματείων των δικαστηρίων.
Συγκεκριμένα, το δ.σ. της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) προκήρυξε δίωρες (9.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) προειδοποιητικές διακοπές των συνεδριάσεων των ακροατηρίων και των άλλων εργασιών στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας από 11 έως 15 Ιανουαρίου.

Τις ίδιες ώρες οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Η ΟΔΥΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν είναι κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, που πήρε «τραγικές διαστάσεις μετά την ψήφιση των μνημονιακών νόμων (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας κ.λπ.)».

Ακόμη, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων με διαφανείς, αξιοκρατικές και σύντομες διαδικασίες, που πάντως -συμπληρώνει- δεν αντιμετωπίζουν τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό, ενώ σημειώνει ότι οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων ανέρχονται σε 3.200.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης «να ξηλώσει ό,τι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων)».

Τέλος, υπενθυμίζουν ότι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας.