ΔΝΤ: «Χρήσιμη» η συνάντηση Λαγκάρντ – Βαρουφάκη

«Χρήσιμη» χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στις Βρυξέλλες η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Λίγο πριν το Eurogroup προηγήθηκε συνάντηση των κ.κ. Βαρουφάκη και Δραγασάκη με τους κ.κ. Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Βίζερ.

 

«Είναι ικανοί, έξυπνοι και έχουν σκεφτεί τα θέματά τους. Πρέπει να τους ακούσουμε. Ξεκινάμε να συνεργαζόμαστε και είναι μία διαδικασία που αρχίζει και θα διαρκέσει ένα συγκεκριμένο διάστημα», δήλωσε μετά τη συνάντηση η Κριστίν Λαγκάρντ και προσερχόμενη στο Eurogrpoup.

 

«Δεν πρόκειται να φύγουμε από το ευρώ», διεμήνυσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων, προσερχόμενος στο Eurogroup. Επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης, πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος για εποικοδομητικές συνομιλίες σήμερα στις Βρυξέλλες με τους συναδέλφους του.

 

Εάν η Ελλάδα θέλει να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας, εμείς περιμένουμε να δούμε τι νέες προτάσεις έχει, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.

 

«Tο ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει να εκτελείται από την Τρόικα, την οποία προφανώς δε μπορούμε να την λέμε Τρόικα πια», σημείωσε ο Σόιμπλε.

 

«Κάθε χώρα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι επιθυμεί, αλλά «αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί διαφορετικά δε θα υπάρξει πρόγραμμα», τόνισε.

 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, είχε επισημάνει ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται αποτελέσματα από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι αποφάσεις σχετικά με το ελληνικό αίτημα για το πρόγραμμα-γέφυρα είναι πιθανό να ληφθούν στο επόμενο Eurogroup της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προλάβουν να εγκρίνουν την παράταση τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης πριν από το τέλος του μήνα που λήγει το τρέχον πρόγραμμα.