Δωδεκάνησα: Χωρίς φάρμακα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας -Έληξε η σύμβαση με τον φαρμακευτικό σύλλογο

Παρέμβαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) για προβλήματα με τη χορήγηση φαρμάκων σε στελέχη της Αεροπορίας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, υπηρετούντες στρατιωτικοί στα νησιά των Δωδεκανήσων εκφράζουν ανησυχία για το γεγονός ότι «στην προσπάθειά τους να προμηθευτούν φάρμακα, δια της συνήθους διαδικασίας μέσω των βιβλιαρίων τους, τα ιδιωτικά φαρμακεία τους ενημέρωσαν ότι η υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ του ΥΠΕΘΑ (και ΛΣ) με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, δεν έχει ισχύ για τους ίδιους (τους υπηρετούντες στην Πολεμική Αεροπορία)».

Η σύμβαση ΥΠΕΘΑ και φαρμακευτικού Συλλόγου έχει λήξει
Η ΠΟΕΣ υπενθυμίζει ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου «είχε ενημερώσει κατά το παρελθόν τις μονάδες, η έδρα των οποίων ευρίσκεται στην εδαφική αρμοδιότητά του, ότι η σύμβαση του ΥΠΕΘΑ μαζί του έληξε και θα σταματούσε την όποια χορηγία φαρμάκων στους στρατιωτικούς.

Ωστόσο, μετά την ανάδειξη του θέματος από την Ομοσπονδία μας και τα ερωτήματα που ετέθησαν από βουλευτές, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας ήταν άμεση και καταλυτική και από τον μήνα Οκτώβριο του 2019 η σύμβαση εξακολούθησε».

Η ΠΟΕΣ ζητά νέα παρέμβαση του υπουργείου και από τους βουλευτές να αναδείξουν το θέμα προς επίλυσή του.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/dodekanisa-horis-farmaka-stelehi-pa