Δώρα και βραβεία από τον ΣΑΣΘ

Eidika-sxoleia-palaistis-sasth

Δώρα και βραβεία στα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και του ορφανοτροφείου θηλέων «Μέλισσα», μοίρασε σήμερα το πρωί, σε ειδική εκδήλωση στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015.

Σε μια συγκινητική τελετή τα παιδιά έλαβαν προωθητικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, φυλλάδια, αλλά και βραβεία.

Τα βραβεία πήραν δυο από τα κορίτσια της «Μέλισσας», οι ζωγραφιές των οποίων διακρίθηκαν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους, που διοργάνωσε το ΣΑΣΘ, με θέμα «Το όραμα κινητικότητας για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, «προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε με κάθε τρόπο τις νεότερες γενιές, ώστε να συνηθίσουν σε πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, για να βελτιωθεί η καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η δική τους ποιότητα ζωής. Για εμάς είναι χρέος να επενδύσουμε στις νέες γενιές, προκειμένου να δούμε στο μέλλον τη Θεσσαλονίκη μας να είναι πιο βιώσιμη στην καθημερινή λειτουργία της, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να έχουν αυξημένο μερίδιο χρήσης. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι άλλη μια ευκαιρία να προωθήσουμε το μήνυμα για μείωση της χρήσης του ΙΧ και για επιλογή πιο υγιεινών και πιο φιλικών στο περιβάλλον τρόπων μετακίνησης. Θέλω να ευχαριστήσω τους επικεφαλής και κυρίως τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και του ορφανοτροφείου ‘Μέλισσα’ για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια, για το ενδιαφέρον τους για τη βιώσιμη κινητικότητα και για τη διάθεσή τους να ονειρευτούν μια Θεσσαλονίκη πιο βιώσιμη στην επόμενη δεκαετία».

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τα στελέχη και τους συνεργάτες του ΣΑΣΘ, ήταν οι συνοδοί των παιδιών και οι επικεφαλής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και του ορφανοτροφείου θηλέων «Μέλισσα» και ο εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο ΣΑΣΘ, Παναγιώτης Παγώνης.