Δωρεά εποπτικού υλικού από τις παιδικές κατασκηνώσεις ‘’Ελαιώνες’’ στον Κοινωνικό Οργανισμό

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, παρουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Παύλου Μελά κ. Σαράντης Καρβουνίδης παρέλαβε εποπτικό υλικό για τους παιδικούς σταθμούς που δώρισαν οι παιδικές κατασκηνώσεις ‘’Ελαιώνες’’.

Η κυρία Γιώτα Ουζούνογλου Παπαποστόλου από τις γνωστές κατασκηνώσεις που έχουν έδρα στη  Χαλκιδική, πρόσφερε εκπαιδευτικό εποπτικό υλικό (χαρτί ρολό, χαρτόνια κανσόν διαφόρων χρωμάτων, βελουτέ ρολό, κόλλες, μαρκαδόρους κτλ) συνολικής αξίας άνω των εννιακοσίων ευρώ, για ανάγκες των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά.

Ο Δήμος Παύλου Μελά υποστηρίζει τη διάδοση καλών πρακτικών στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συμβάλλει στο να γίνει σύνδεση των αναγκών της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, με τις προσφορές ιδιωτών και επιχειρήσεων που ενδυναμώνουν την ευημερία των πολιτών του Δήμου, δεδομένης της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η χώρα.

Η συνεισφορά των παιδικών κατασκηνώσεων Ελαιώνες είναι μια παροχή ουσίας και ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, αφού έχουν ως αποδέκτη την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα παιδιά  και ενισχύουν με το χρήσιμο υλικό τις δημιουργικές δραστηριότητές τους.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τη φιλοξενούμενη για την πρωτοβουλία της και της πρόσφερε ένα βιβλίο για την τοπική ιστορία ως αναμνηστικό δώρο ενώ ο κ. Καρβουνίδης της παρέδωσε την ευχαριστήρια επιστολή του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού.

Οι ‘’Ελαιώνες’’ έχουν έδρα στο παραδοσιακό  Γομάτι Χαλκιδικής (Πυργαδίκια) και συμπληρώνουν 21 χρόνια λειτουργίας. Βρίσκονται σε ένα καταπράσινο χώρο περίπου 40 στρεμμάτων και φιλοξενούν παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών, τα οποία διαμένουν σε παραδοσιακά σπιτάκια κτιστά με κεραμοσκεπή και με τη βοήθεια έμπειρων στελεχών της κατασκήνωσης, περνούν το χρόνο τους με πολλά παιχνίδια, εκπαίδευση, μικρές και μεγάλες γιορτές.

Με τη σφραγίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας

Με την πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για το έτος 2015 και για το χρονικό διάστημα από 3 έως 13 Αυγούστου απεστάλησαν  στις παιδικές κατασκηνώσεις ‘’Ελαιώνες’’,  255 παιδιά, μαθητές δημοτικών και γυμνασίων,  225 με μερική συμμετοχή του Δήμου και 30 παιδιά, από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, με ανάληψη του κόστους παραμονής στην κατασκήνωση εξ ολοκλήρου από το Δήμο.

Το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων οργανώνεται κάθε καλοκαίρι με σκοπό τη στήριξη της κοινωνικότητας, της ανεξαρτησίας και της ψυχαγωγίας των παιδιών. Γίνονται δεκτά παιδιά δημοτών και ετεροδημοτών που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά.