Δωρεάν παραδοσιακή συναυλία σήμερα στο ΑΠΘ

«’Ανάθιμά σι ξενιτιά τόσα φαρμάκια π’όχεις». Αυτό είναι το όνομα της μουσικοθεατρικής παράστασης από το «Μουσικό Πολύτροπο» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ που θα παρουσιαστεί σήμερα στις 20.30, στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

 

Με στόχο το ξαναζωντάνεμα παλαιών τρόπων εκφοράς του ποιητικού λόγου του δημοτικού τραγουδιού, το «Μουσικό Πολύτροπο» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. διοργανώνει μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο: «’Ανάθιμά σι ξενιτιά τόσα φαρμάκια π’όχεις».

 

Η παράσταση βασίζεται σε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τις περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 20.30, στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

 

Το «Μουσικό Πολύτροπο» είναι ένα σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. που δημιουργήθηκε το 1994 από τον Αν. Καθηγητή, Γιάννη Καϊμάκη. Στόχο είναι να βιώσει την ελληνική δημοτική παράδοση και να τη διαδώσει. Η προσπάθεια έχει χαρακτήρα ερευνητικό, μουσικοπαιδαγωγικό και καλλιτεχνικό. Το «Μουσικό Πολύτροπο» δεν αποδίδει τα τραγούδια στατικά αλλά τα παρουσιάζει σε σκηνική μορφή.

 

15.000 ηχογραφημένα τραγούδια της δημοτικής μουσικής συμπεριλαμβάνονται στο Αρχείο Ηχογραφήσεων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. που δημιουργήθηκε από το «Μουσικό Πολύτροπο», με την εποπτεία του Αν. Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., Γιάννη Καϊμάκη.

 

Το «Μουσικό Πολύτροπο» του Α.Π.Θ. έχει περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr