Δραγασάκης: Θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα από Δευτέρα

Η κυβέρνηση έλαβε μία σαφή θέση για το δημοψήφισμα, αλλά παραμένει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων επεσήμανε σήμερα ο κ. Δραγασάκης ο οποίος και διευκρίνισε ότι το «όχι» δεν τάσσεται εναντίον της Ευρώπης.

 

«Δεσμευόμαστε από τη Δευτέρα το πρωί να προσπαθήσουμε να υπάρξει μία συμφωνία που να εξασφαλίζει την αποκατάσταση της κανονικότητας», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο Κόκκινο.

 

Αναφερόμενος στο γιατί επέλεξε η κυβέρνηση να παει σε δημοψήφισμα, είπε ότι «βρεθήκαμε σε μία κατάσταση που θεωρήσαμε ότι χρειάζεται η προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού».

 

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έλαβε μία σαφή θέση για το δημοψήφισμα, αλλά παραμένει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και διευκρίνισε ότι το όχι δεν τάσσεται εναντίον της Ευρώπης.

 

Έκανε μάλιστα λόγο για πρωτοφανείς πολιτικές παρεμβάσεις αξιωματούχων από το εξωτερικό και πρόσθεσε πως, εφόσον κάτι τέτοιο αληθεύει, είναι απαράδεκτο να πιέζουν διάφοροι κύκλοι την ΕΚΤ ώστε να μη συνεχίσει την παροχή του ρευστότητας από τον έκτακτο μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες.

 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «η πρόθεσή μας ήταν η συμφωνία να είχε κλείσει αρκετά νωρίτερα».

 

Ακόμη κι αυτή την εβδομάδα, είπε, κάναμε προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία.