Δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού για το διαβήτη από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του διαβήτη μεταφέρει το 33ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη (13-17 Νοεμβρίου 2019), που ξεκινά αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

          Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν νεότερα δεδομένα για τις επιπλοκές και τη θεραπευτική διαχείριση του διαβήτη, καινοτόμες τεχνολογίες και επίκαιρα θέματα που απασχόλησαν πρόσφατα τα μεγάλα διεθνή διαβητολογικά συνέδρια. Το συνέδριο περιλαμβάνει ελεύθερες ανακοινώσεις, διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, κλινικά φροντιστήρια και δορυφορικές εκδηλώσεις, όπου θα συμμετάσχουν πολλοί διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

          Η εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, από τον ομότιμο  καθηγητή Παθολογίας – Διαβητολογίας ΑΠΘ Δ. Καραμήτσου, με θέμα «Η συμβολή των Μακεδόνων στην εθνεγερσία του 1821».

          Στο πλαίσιο του 33ου Πανελληνίου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης κοινού, όπου τρεις ομιλητές θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, στις 10.30 το πρωί, με θέμα «Νικώντας τον σακχαρώδη διαβήτη», που αφορά στην αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη στην καθημερινότητα.

          Το πρόγραμμα της ημερίδας (10.30-12.00) έχει ως εξής:

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με άτομα με σακχαρώδη διαβήτη

Προεδρείο: Χ. Σαμπάνης, Σπ. Μπακατσέλος

·        Ο διαβήτης μου. Από την παιδική ηλικία έως την ωριμότητα

Μ. Φωτιάδης,Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου

·        Με στόχο τη μητρότητα

Δ. Γεωργαρά, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

·        Ο διαβήτης τύπου 1 και ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος (ΑΚΘ) – μια προσωπική ιστορία

Α. Μπάρεζελ – Μπόφινγκερ, Οικονομολόγος

          Ηχηρό μήνυμα σε μία από τις πιο επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις θα κληθούν να στείλουν οι πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στη δράση «Άθληση για το Διαβήτη», που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με σημείο εκκίνησης το ξενοδοχείο Makedonia Palace.

          Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση. Η δράση διοργανώνεται με τη στήριξη της ΕΠΣΜΑΘ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και του Aνθρωπιστικού Oργανισμού Kids Save Lives και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

          Η εγγραφή στη δράση γίνεται δωρεάν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://services.livemedia.com/register/33athlisi.aspx?lang=1

          Με σύνθημα «Νικώντας τον Διαβήτη» και σύμβολο το γαλάζιο κύκλο η δράση στοχεύει στη μετάδοση του μηνύματος ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον διαβήτη με την καθημερινή άσκηση.

          Μετά από τρία χρόνια διοργάνωσης της ποδηλατοδρομίας «Ποδήλατο για τον Διαβήτη» με τη συμμετοχή άνω των 400 ποδηλατών κάθε χρόνο, φέτος αναμένεται μεγάλη αύξηση των συμμετεχόντων.

Πρόγραμμα δράσεων:

·        13.00 εκκίνηση ποδηλατοδρομίας με την ΕΠΣΜΑΘ και την ΕΟΠ

·        12.00 – 14:00 bodyweight training με την Κάτια Στρατουδάκη

·        12.00 – 13.00 3D Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τον οργανισμό Kids Save Lives

·        12.00 – 14.00 Ιστιοπλοΐα με το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης

          Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις πατήστε https://www.livemedia.gr/33athlisi

          Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. H δράση διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο πλαίσιο του 33ου Πανελληνίου Ετήσιου Συνεδρίου της στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή άνω των 1.800 συνέδρων, και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τη δράση «Άθληση για τον Διαβήτη» στηρίζουν φορείς της πόλης, ποδηλατικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, εθελοντικοί οργανισμοί, χορηγοί, χορηγοί επικοινωνίας, καθώς και πολλοί εθελοντές.