ΔΤ – Πολιτική Συνεργασία και Συμμαχία του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.) με το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων

Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, 26 Απριλίου 2021

Το Κόμμα των Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.) ανακοινώνει τη συμμαχία και την πολιτική συνεργασία του με το Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων που ίδρυσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Μετά από διεξοδικές συζητήσεις και διεργασίες στο επίπεδο της βάσης των μελών μας και κατόπιν επαφών με τα μέλη και τον ιδρυτή του Κινήματος Ελευθέρων Ανθρώπων, συμφωνήσαμε και καταλήξαμε πως το Κ.ΕΛ.ΔΑ. αναγνωρίζει τη μεγάλη ανάγκη της χώρας μας για ισχυρή συστράτευση των Ελλήνων πολιτών ώστε να ανατραπεί οριστικά η πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Το Κ.ΕΛ.ΔΑ., όπως πρόσφατα τόνισε και με τη συνεργασία του με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑΜ.), τίθεται δίπλα στις πολιτικές πρωτοβουλίες που αφήνουν στην άκρη τις διχαστικές ιδεοληψίες του παρελθόντος και θέτουν ως κεντρικό και κύριο στόχο τους την επαναφορά της Δικαιοσύνης και της Νομιμότητας, ώστε να λάβουν τέλος οι αδικίες που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε βάρος των συμπολιτών μας.

Μια τέτοια πολιτική πρωτοβουλία είναι το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων.
Το Κ.ΕΛ.ΔΑ., όπως και το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων, τονίζει την ανάγκη να αφαιρεθούν από την εξουσία εκείνοι που, εκμεταλλευόμενοι με ψέματα τις πολιτικές ανησυχίες και την Ιστορία των Ελλήνων πολιτών, εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται αποκλειστικά για τα συμφέροντα μιας εγχώριας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας που εκμεταλλεύεται μεθοδικά τις αδυναμίες της Ελληνικής Πολιτείας.

Το Κ.ΕΛ.ΔΑ., σε συμφωνία με τις θέσεις του Κινήματος, τονίζει ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, ηθελημένα ή άθελά τους, ακολούθησαν τις επιταγές αυτών των Συμφερόντων και τους επέτρεψαν να διαχειρίζονται την Οικονομία, την Ενημέρωση και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας. Οι ίδιες κυβερνήσεις επέτρεψαν στα εν λόγω συμφέροντα να δρουν πλέον με στόχο τους την αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών, την αφαίρεση των περιουσιακών τους στοιχείων και την τελειωτική οικονομική τους υποτέλεια.

Το Κ.ΕΛ.ΔΑ., όπως και το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων, τονίζει ότι, όπως έγινε και γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, η Πολιτεία οφείλει να θωρακίζει θεσμικά τους πολίτες, να τους συμπαραστέκεται στις ειδικές περιστάσεις όταν εκείνοι δεν ευθύνονται για αυτές, και να τους προστατεύει θεσμικά από τους επιτήδειους της παγκοσμιοποιημένης αγοράς αντί να τους παραδίδει στα νύχια τους.

Το Κ.ΕΛ.ΔΑ., όπως και το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων, απαιτεί να διαγραφεί κάθε παράνομο και παράτυπο χρέος που έχει φορτωθεί με μηχανισμούς και μεθοδεύσεις στους συμπολίτες μας, και να εξισωθεί επιτέλους ο Έλληνας πολίτης με τον Ευρωπαίο ομόλογό του, αποκτώντας ίσες δυνατότητες ανάπτυξης, δημιουργίας, επιχειρηματικότητας και αυτοδιάθεσης, αντί να μεθοδεύεται η οριστική κατηγοριοποίησή του ως “πολίτη 2ης κατηγορίας”.

Το Κ.ΕΛ.ΔΑ., όπως και το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων, απαιτεί να εφαρμοστεί επιτέλους η ουσία των άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος και να σταματήσει η καταστρατήγησή τους με δικαιολογίες, ώστε να εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα των διαφόρων “ημετέρων” σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Διαπιστώνοντας ότι όλες οι παραπάνω θέσεις και απαιτήσεις είναι κοινές, όχι μόνο στη διατύπωση αλλά στο ήθος και στο πνεύμα τους, οι Πρόεδροι και τα μέλη των δύο κομμάτων συμφωνήσαμε στη δημιουργία ισχυρής πολιτικής συμμαχίας που θέτει ως κορυφαίο καθήκον της να ενώσει και να εμπνεύσει τους συμπολίτες μας.

Ώστε, όλοι μαζί, να επιβάλλουμε τη μεγάλη ανατροπή που θα ελευθερώσει τον Έλληνα και θα του δώσει πίσω το μέλλον που του ανήκει.

Υπογράφουμε

για το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών,
ο πρόεδρος Χαράλαμπος Περβανάς

για το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων,
ο πρόεδρος Γιώργος Τράγκας