Δύο νεκροί στη Σερβία, έως και -20 στη χώρα

Δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί, σε ανοιχτό χώρο, στην πόλη Ζάγιετσαρ, στα ανατολικά της Σερβίας, και όπως διαπιστώθηκε ο θάνατός τους προκλήθηκε από την παγωνιά.

Η Σερβία πλήττεται από παγετό τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα. Το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας έπεσε στους 20 βαθμούς υπό το μηδέν. Στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες, η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους -15 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ξεπερνάει τους -9 βαθμούς.

Στην πόλη Κρούσεβατς, στην κεντρική Σερβία, το 80% των διαμερισμάτων έμεινε χωρίς θέρμανση εξαιτίας βλάβης στο σύστημα τηλεθέρμανσης του δήμου. Ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δεν υπάρχουν, αφού η χιονόπτωση, που προηγήθηκε του παγετού, ήταν περιορισμένης έντασης. Οπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Σερβίας, η παγωνιά θα διατηρηθεί και τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα και από το Σάββατο αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Κίτρινο συναγερμό για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους κατά την τελευταία ημέρα του έτους εξέδωσε χθες το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρίας. Ο κίτρινος συναγερμός αφορά όλη τη Βουλγαρία, εκτός των περιοχών Πάζαρτζικ, Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), Σμόλιαν και Στάρα Ζαγόρα, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο υδράργυρος αναμενόταν να πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου στη βορειοδυτική Βουλγαρία, όπου βρίσκονται και οι περισσότερες περιοχές που έχουν επηρεαστεί από το κύμα ψύχους.