Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Λάκης Μπέλλος

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Λάκης Μπέλλος έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου, έπειτα από μια πολυήμερη μάχη στην εντατική μονάδα θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γεννήθηκε στο Στείρι Λιβαδειάς. Τα πρώτα του κείμενα τα έγραψε το 1977 στο περιοδικό Τράστ του γέλιου, όταν τα έστελνε ακόμα από το χωριό.

Υπήρξε μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στον οποίο έχει διατελέσει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.

Είχε βραβευθεί δυο φορές από την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων για επιθεωρήσεις που είχε γράψει μαζί με τους Χάρρυ Κλυνν, Γιάννη Κακουλίδη, Βαγγέλη Μπαλαφούτη και παίχτηκαν στο θέατρο Άλσος. Στην τηλεοπτική εκπομπή «Μητσι-Χώστα» στην οποία ήταν ο σεναριογράφος, κέρδισε από το 2001 έως και το 2006 πέντε φορές το 1ο Βραβείο Καλύτερης Σατιρικής Εκπομπής στην τηλεόραση.

Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Μητσικώστας, στενός φίλος και συνεργάτης του Λάκη Μπέλλου.

Ο αγαπημένος μου φίλος και συνεργάτης κι ένα από τα φωτεινότερα συγγραφικά μυαλά μας «την έκανε» ο μπαγάσας σήμερα. Πέταξε όπως τα διαβατάρικα πουλιά που αγνάντευε από πιτσιρικάς στο χωριό του, το Στείρι Βοιωτίας. Ο Γιάννης, ο άλλος φίλος μας, δεν άντεχε 8 χρόνια μόνος του «εκεί» και τον κάλεσε να του κάνει παρέα για να γράφουν από κει τα κείμενά τους.
Λάκη Μπέλλο. Καλό σου ταξίδι.