Εφημερεύοντες οδοντίατροι στις επάλξεις τον Αύγουστο

Με εφημερεύοντες οδοντιάτρους, οι οποίοι θα βρίσκονται στα ιατρεία τους από τις 2 Αυγούστου έως τις 24 Αυγούστου, επιχειρεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) να καλύψει το κενό στην οδοντιατρική κάλυψη των πολιτών στο νομό Θεσσαλονίκης λόγω των θερινών διακοπών.

 

Ο ΟΣΘ ανέλαβε την πρωτοβουλία να εφαρμόσει πρόγραμμα εφημέριων, ώστε οι ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον προσωπικό τους οδοντίατρο να απευθύνονται στα εφημερεύοντα μέλη του Συλλόγου.

 

“Η αδυναμία κάλυψης των επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών κατά τις γιορτές, τις αργίες και κυρίως κατά την περίοδο των θερινών διακοπών έχει διαπιστωθεί εδώ και χρόνια
Όταν οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να παρουσιάσουν μια προσβάσιμη και εξυπηρετική για τους ασθενείς πρόταση με την εμπλοκή στο σύστημα εφημέριων και απομακρυσμένων κέντρων υγείας εκτός του πολεοδομικού ιστού της θεσσαλονίκης, εμείς, ως Οδοντιατρικός Σύλλογος θεσσαλονίκης, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών, ανταποκρινόμενοι στον κοινωνικό μας σκοπό, παρέχοντας την οργανωτική και διοικητική μας εμπειρία. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι οι ασθενείς μπορούν να απευθύνονται στους εν λόγω οδοντιάτρους εφόσον δεν δύναται να τους εξυπηρετήσει ο προσωπικός τους οδοντίατρος.”
, δηλώνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου θεσσαλονίκης Θανάσης Δεβλιώτης.

Το σύστημα εφημέριων θα λειτουργήσει ως εξής:

 

• Η έναρξη του προγράμματος είναι το Σάββατο 2 Αυγούστου και η λήξη την Κυριακή 24 Αυγούστου.

Περιλαμβάνει τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα της συγκεκριμένης περιόδου.

• Τα ονόματα των εφημερευόντων θα δημοσιευτούν με ευθύνη του ΟΣΘ στον ημερήσιο Τύπο και την ιστοσελίδα του Συλλόγου, με την επισήμανση ότι οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτούς μόνο εφόσον δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει ο οδοντίατρος τους.

• Η κατανομή των εφημερευόντων θα γίνει με ευθύνη του ΟΣΘ. Για τις ανάγκες του προγράμματος, ο νομός έχει διαιρεθεί στις ακόλουθες περιοχές: Κεντρική θεσσαλονίκη, Ανατολική θεσσαλονίκη, Δυτική θεσσαλονίκη.

• Οι ώρες φυσικής παρουσίας των εφημερευόντων στα ιατρεία τους είναι 10.00 – 21.00.