Εγκαινιάζεται το Κέντρο Πολιτισμού Φιλύρου

Διευρύνεται ακόμη περισσότερο ο Πολιτιστικός Χάρτης του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς ένα νέο έργο, το Κέντρο Πολιτισμού Φιλύρου, προστίθεται πλέον στα έργα Πολιτισμού και παραδίδεται προς χρήση στους δημότες.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. από τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού Ανατολή Κωνσταντινίδου και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού Σωκράτη Δωρή, χοροστατούντος του τοπικού εφημέριου Πατρός Ειρηναίου και παρουσία των μελών του Τοπικού Συμβουλίου και εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Το Κέντρο Πολιτισμού Φιλύρου στεγάζεται στους ανακαινισμένους χώρους του πρώην Λυκείου Φιλύρου, περιλαμβάνει αίθουσες δραστηριοτήτων και μία μεγαλύτερη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Οι νέοι χώροι θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των τμημάτων Πολιτισμού του δήμου (θέατρο, εικαστικά, μουσική) και των Τμημάτων Ομαδικού Αθλητισμού, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. 

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας, επιλέξαμε να επενδύσουμε στον Πολιτισμό γιατί υπηρετεί τις διαχρονικές αξίες και δίνει ποιότητα στην καθημερινότητα των δημοτών μας. Αυτός είναι ο σκοπός και το δημιουργικό ελατήριο που μας εμπνέει να υλοποιήσουμε το όραμά μας και να βάλουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Τα εγκαίνια του νέου έργου μας δίνουν μεγάλη χαρά διότι δημιουργήσαμε μια πολύτιμη και ποιοτική πολιτιστική κυψέλη η οποία επεκτείνεται πλέον σε ολόκληρο το δήμο μας» τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Επιπλέον ανέφερε ότι «με αυτό και με τα υπόλοιπα έργα πολιτισμού που υλοποιήθηκαν όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ασβεστοχωρίου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, η αίθουσα πολιτισμού ‘’Ιωάννης Μανωλεδάκης’’ στο Χορτιάτη, το νέο θερινό σινεμά στην Πυλαία, η πρώτη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου και το αμφιθέατρο του πολιτισμού στο Πανόραμα, διευρύνεται ο Πολιτιστικός Χάρτης της ευρύτερης περιοχής και δημιουργούνται πυρήνες πολιτισμού και τέχνης σε κάθε ενότητα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr