Εγκαίνια του κεντρικού εργοταξίου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα εγκαίνια του νέου κεντρικού εργοταξίου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό 17ης Νοεμβρίου 77 (ΒΙΠΕ Πυλαίας), θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στις 12.00, από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά.

Με την ολοκλήρωση του έργου υλοποιείται ένα σχέδιο πολλών χρόνων σχετικά με την ενοποίηση βασικών δομών και τη στέγαση των συνεργείων αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου σε έναν ενιαίο χώρο, που τηρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Με τη λειτουργία του νέου κεντρικού εργοταξίου εξασφαλίζονται ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας και βελτιωμένες δυνατότητες ελέγχου και αύξησης του επιτελούμενου έργου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, στα δημοτικά κτίρια και τις εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, με τη μεταστέγαση των υπηρεσιών απελευθερώνονται δύο ζωτικά σημεία της πόλης, τα οποία προορίζονται για τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και άλλων κοινωφελών χρήσεων.

Ήδη, σε ένα τμήμα του πρώην  εργοταξίου της οδού Άνδρου (παλαιοί στάβλοι Παπάφη) στεγάζεται η δομή του Φιλοξενείου Αιτούντων Άσυλο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχα,  στο πρώην Εργοτάξιο Αρχιτεκτονικού στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Καρακάση, σχεδιάζεται η διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στάθμευσης και άλλων δημοσίων χρήσεων.