Έγκριση παραχώρησης κεντρικών δημόσιων χώρων για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την παραχώρηση της Πλατείας Αριστοτέλους, στο τμήμα από την οδό Μητροπόλεως έως την Εγνατία, καθώς και του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας, από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, με στόχο τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, στη διάρκεια της 25ης τακτικής του συνεδρίασης.

Η παραχώρηση ισχύει για το χρονικό διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου 2015 έως τις 12 Ιανουαρίου 2016, οπότε και θα πραγματοποιηθούν στα συγκεκριμένα σημεία πολιτιστικές δράσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια και ψυχαγωγικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης.

Το ύψος του μισθώματος που θα πρέπει να καταβάλει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στο Δήμο Θεσσαλονίκης προτείνεται να ανέλθει στο ποσό των 8.000€, προκειμένου να ισχύσουν χαμηλές τιμές στα εισιτήρια των παιχνιδιών καθώς και των δράσεων.

Στο συμφωνητικό συνεργασίας που θα υπογραφεί ανάμεσα στο Δήμο και το Επιμελητήριο θα γίνεται αναλυτική αναφορά σε όλες τις εκδηλώσεις καθώς και στις υποχρεώσεις του αναδόχου για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, την έκδοση αδειών, την καθαριότητα του χώρου, την ηλεκτροδότηση κ.λπ.

«Η προετοιμασία για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων είναι αίτημα όλων των δημοτών αλλά και των επιχειρηματιών  της πόλης» ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης, που τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αναμένεται να δώσουν την πολυπόθητη δυναμική στην αγορά της πόλης και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τουριστών.