Εγκύκλιος Μάρδα: Περισσότερη λιτότητα σε όλο το Δημόσιο… πλην της Βουλής

Γενναίο «μαχαίρι» στις δαπάνες του Δημοσίου και των υπουργείου ετοιμάζει η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, αν και η Βουλή φαίνεται ότι εξαιρείται από την διαδικασία περικοπών.

 

Η εγκύκλιος που απέστειλε στα υπουργεία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας περιλαμβάνει περικοπές ύψους 3,3 δισ. ευρώ στις δαπάνες των υπουργείων και άλλων φορέων του κράτους για την επόμενη χρονιά.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το σύνολο των δαπανών θα πρέπει να περιοριστεί για το 2016 στα 55,6 δισ. ευρώ, έναντι των 58,9 δισ. που είναι ο προϋπολογισμός για την τρέχουσα περίοδο.

 

Μεγάλη συρρίκνωση προβλέπεται για τις δαπάνες στα θέματα άμυνας, καθώς το πλαφόν από τα 700 εκατ. ευρώ θα πρέπει να περιοριστούν στα 598 εκατ. ευρώ.

 

Ειδικά για το ΥΠΟΙΚ τα κονδύλια μειώνονται από 652 εκατ. ευρώ σε 634 εκατ., ενώ στο υπουργείο Εργασίας από τα 12,5 δισ. ευρώ σε 12,1 δισ. ευρώ.

 

Εξαίρεση στα παραπάνω απότελούν τα κονδύλια που περιλάμβάνονται για τον προϋπολογισμό της Βουλής, καθώς αυξάνονται κατά 2 εκατ. ευρώ στα 142 εκατ. ευρώ για το 2016.