Είμασταν στη Γιορτή Κάνναβης και το απολαύσαμε!

Αν οι «μπίζνες» από την αποποινικοποίηση της κάνναβης είναι σωτήριες για την οικονομία της Ελλάδας τότε καλώς να έλθούν σκέφτονται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εντός και εκτός χώρας και οι γνώστες των θεραπευτικών και ψυχαγωγικών ιδιοτήτων του «μαγικού» φυτού που όμως δεν θα έπρεπε να είναι από νομικής και κοινωνικής απόψεως κάτι διαφορετικό από το τσάι και την ντομάτα τους το υπενθύμισαν με την Γιορτή Κάνναβης στην Πλατεία Συντάγματος το Σάββατο από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδι. 

 

Το radio1d.gr ήταν αυτόπτης μάρτυρας και παρακολούθησε τη Γιορτή της Κάνναβης αλλά και τα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια που φαίνεται ότι βρίσκονται στα σκαριά και προφανώς αποτελούν μία από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα. 

 

Πάνω από 20.000 άνθρωποι με έναν πρόχειρο υπολογισμό συμμετείχαν στη γιορτή που για πρώτη φορά έγινε στο πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της Ελλάδας κυρίως χάρη στις παρεμβάσεις του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του. 

 

Δεν υπήρχε κανένα παρατράγουδο στην εκδήλωση ενώ οι ομιλητές και υπερασπιστές της αποποινικοποίησης της αυτοκαλλιέργειας για αυστηρά προσωπική χρήση, θεραπευτική ή ψυχαγωγική.Ισα ίσα ο κόσμος έγινε μια παρέα (για ευνόητους λόγους). 

 

Είναι η πρώτη φορά που η αποποινικοποίηση της κάναβης μπαίνει στο προσκήνιο με παρέμβαση ανθρώπων που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση και με στόχο όχι μόνο ένα δώρο προς τους χρήστες κάνναβης που υπολογίζονται σε πολύ περισσότερους στη χώρα μας από ότι νομίζουμε αλλά κυρίως για τον έλεγχο του μέχρι σήμερα παράνομου εμπορίου που ο ετήσιος τζίρος του υπολογίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. . 

 

Ηδη, η δημιουργία της Πρώτης Κοινωνικής Λέσχης Κάνναβης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη πυροδότησε το άνοιγμα ανάλογων κοινωνικών λέσχεων με κοινό στόχο την αποποινικοποίηση της καλλιέργειας κατοχής και χρήσης κάνναβης για αυστηρά προσωπική χρήση για θεραπευτικούς και φυσικά ψυχαγωγικούς λόγους.

 

Οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες από τους διοργανωτές της Γιορτής της Κάνναβης και ακτιβιστές για την αποποινικοποίησή της, αλλά ελπίζουν ότι η αποποινικοποίηση θα έρθει και μάλιστα εντός του 2015. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr