Εισαγγελέας για «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες

Έρευνες διεξάγονται σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, όπου γυναίκες εμφανίζονται ως δήθεν αποκλειστικές νοσοκόμες και χωρίς γνώσεις νοσηλευτικής και άδεια επαγγέλματος, παρέχουν αποκλειστικές υπηρεσίες σε ασθενείς.

Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε σήμερα στην Αστυνομία τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το φαινόμενο της παροχής υπηρεσιών υγείας, από νοσοκόμες «μαϊμού» και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες, που τυχόν προκύψουν.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η σύλληψη δύο γυναικών στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορούνται ότι παρείχαν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικού νοσοκόμου, χωρίς να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Πρόκειται για μία 53χρονη ελληνικής καταγωγής και μία 48χρονη αλλοδαπή, οι οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, στερούνταν άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας, ενώ, παράλληλα, δεν ήταν καταχωρημένες στο εθνικό μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων.

Οι δύο συγκεκριμένες συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια της νύχτας, σε ισάριθμα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών αστυνομικών ελέγχων, για την αντιμετώπιση της παράνομης εργασίας, της έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο, αλλά και της φοροδιαφυγής, αφού οι νοσοκόμες «μαϊμού», δεν εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.