Εισαγγελέας: Ο Παπαγεωργόπουλος γνώριζε και κάλυπτε την υπεξαίρεση

Με επεισοδιακό τρόπο εξελίσσεται η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Δημήτρη Νάιντου στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από το δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Η εισαγγελική αγόρευση, που είναι ‘καταπέλτης’ για τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια αλλά και τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου -τους οποίους ο εισαγγελικός λειτουργός ταυτίζει- προκάλεσαν την αντίδραση του πρώτου, ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσει από την δικαστική αίθουσα.

 

«Ο Θεός ακούει και ξέρει την αλήθεια» ανέφερε πριν την αποχώρησή του. Σε ένδειξη -μάλιστα- διαμαρτυρίας αποχώρησαν λίγο αργότερα οι δύο συνήγοροι του πρώην γενικού γραμματέα, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας κι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Καπετανόπουλος.

 

Όταν οι δύο συνήγοροι πήραν το λόγο, ακολούθησε ένταση στο δικαστήριο, με συνέπεια ο πρόεδρος του δικαστηρίου να διακόψει τη διαδικασία. Νωρίτερα, ο Δημ. Νάιντος, υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς του πρώην δημοτικού ταμία και βασικού υπεξαιρέτη, Παναγιώτη Σαξώνη ότι ο άλλοτε γενικός γραμματέας τον προέτρεψε να υπεξαιρεί με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση», της οποίας ηγείτο ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος.

 

Για τον τελευταίο, είπε ότι γνώριζε και κάλυπτε τον άλλοτε πιο στενό του συνεργάτη. «Παρέμενε στο παρασκήνιο επιλέγοντας μία σιωπηρή στάση. Αυτήν όμως δεν ήταν αποτέλεσμα άγνοιας, άλλα συνειδητή στάση» τόνισε μεταξύ άλλων.