Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι νέες αναφορές σε σχεδιαζόμενη «εξαγορά» βουλευτών, προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη έδωσε εντολή στην εισαγγελία Εφετών να διερευνήσει το περιεχόμενο των δηλώσεων Σκουρλέτη περί πιθανής δωροδοκίας βουλευτών.

 

«Υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες που έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού, για να μαζέψουν τους 180 – έτσι διάβασα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης απευθυνόμενος στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο, στην πρωινή εκπομπή του Mega (δείτε το σχετικό βίντεο).

 

Το σχόλιό του προκάλεσε την έκρηξη του στελέχους της ΝΔ, που υποστήριξε ότι «αυτό είναι πολιτική αγυρτεία».

 

Ο κ.Σκουρλέτης ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».

 

Κάλυψη από Τσίπρα

 

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» είπε για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη:

 

«Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ’ αυτή την αποστροφή».

 

Σ.Βούλτεψη: «Αθλιότητες»

Αργότερα, τη σκυτάλη πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, που σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα … Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού», είπε.

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν και συμπλήρωσε: «Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο “κουμπαράς” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες».