Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

ΦΩΤΟ: PANOS EFSTRATIOU/ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: PANOS EFSTRATIOU/ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων, Βουλγαροκτόνου και Σκύδρας γωνία.

Μια βραδιά αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας που συμπαρίστανται στο συνάνθρωπο και στηρίζουν τις δράσεις και παρεμβάσεις του Δήμου Παύλου Μελά.

Κατά την εκδήλωση η οποία απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θα τιμηθούν για την προσφορά τους,  εθελοντικοί σύλλογοι και μεμονωμένα πρόσωπα.

Με τον Εθελοντισμό αναδεικνύονται μεγάλες αξίες ζωής.

Ανιδιοτέλεια: η απουσία ιδιοτέλειας, χαρακτηριστικό του ανθρώπου του οποίου οι πράξεις δεν υπαγορεύονται από το συμφέρον ή το προσωπικό όφελος.

Προσφορά: παροχή, βοήθεια συνήθως με τη μορφή δωρεάς.

Αλληλεγγύη: η συμπαράσταση σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους, η αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινούς στόχους.

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Στόχος του ΟΗΕ είναι όχι μόνο να προβάλλεται το έργο των εθελοντών αλλά να παροτρύνονται και άλλοι άνθρωποι στον εθελοντισμό. Η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.