Έκκληση Βενιζέλου για ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Έκκληση για ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για τη χώρα, απηύθυνε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

«Από τις Βρυξέλλες, θέλω να στείλω ένα πολύ απλό και καθαρό μήνυμα και στους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί αφορά το μέλλον της χώρας και το μέλλον των σχέσεών μας με τους εταίρους μας. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε στη συνέχεια ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε μία λύση, αν το εσωτερικό μέτωπο είναι αρραγές, εάν οι θέσεις της χώρας εξακολουθήσουν να είναι σταθερές και εάν οι εταίροι καταλάβουν -αυτό που οφείλουν να καταλάβουν- πως η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της, έχει να παρουσιάσει εντυπωσιακά επιτεύγματα, άρα έχει πολύ σημαντικά επιχειρήματα».

 

«Το 2015 δεν είναι 2010. Σημασία, λοιπόν, έχει αυτές τις κρίσιμες μέρες να είμαστε προσηλωμένοι στο σκοπό μας που είναι εθνικός. Δεν χωρά καμία μικροκομματική προσέγγιση στα θέματα αυτά», κατέληξε ο Ευ. Βενιζέλος.