Έκλεψε τον κωδικό της πιστωτικής κάρτας του αδελφού του και τη… φέσωσε με 6.000€

Στα ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στην άμεση εξιχνίαση περιπτώσεων διαδικτυακής απάτης σε βάρος 38χρονου, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Πρόκειται για 29χρονο και αδερφό του παθόντα, ο οποίος συνελήφθη μεσημεριανές ώρες της 11-04-2015, σε προκαθορισμένο ραντεβού εμπορικής συναλλαγής, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της Απάτης, της Πλαστογραφίας και της Αντίστασης.

 

Προηγήθηκε καταγγελία υπευθύνων χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, την 09-04-2015, σύμφωνα με την οποία, ο προαναφερόμενος 38χρονος πελάτης τους, αμφισβήτησε συνολικά δέκα συναλλαγές του, που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν μέσω πιστωτικής του κάρτας.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος αδερφός του παθόντα, σε προγενέστερο χρόνο, είχε υφαρπάξει τον αριθμό της επίμαχης πιστωτικής κάρτας, την οποία χρησιμοποιούσε για αγορές κινητών τηλεφώνων υψηλού κόστους, που μεταπουλούσε μέσω αγγελίας που ανήρτησε στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό, παράνομα, περιουσιακό όφελος.

 

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι οι διαδικτυακές του συναλλαγές πραγματοποιούνταν με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ψευδείς διευθύνσεις αποστολής των προϊόντων, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του και να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές Αρχές.

 

Σε έλεγχο που έγινε στον 29χρονο συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με μεταπώληση παράνομα αγορασμένου κινητού τηλεφώνου,
  • απόδειξη διαδικτυακής αγοράς κινητού τηλεφώνου,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • καινούριο  κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, που αγόρασε παράνομα με τη χρήση της συγκεκριμένης πιστωτικής κάρτας.

 

Σημειώνεται ότι, το χρηματικό ποσό των συναλλαγών που πραγματοποίησε ο δράστης παράνομα, μέσω της πιστωτικής κάρτας, ανέρχεται σε 5.910 ευρώ.

 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr