Έκοψαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ

Για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα παραμένει ο 17 όροφος του κτιρίου στη λεωφόρο Κηφισίας όπου, ανάμεσα σε άλλες επιχειρήσεις και γραφεία, στεγάζονται οι ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων, οι οποίες πραγματοποιούν τους ελέγχους για την λίστα Λαγκάρντ.

 

Η ΔΕΗ επιβεβαίωσε τη διακοπή του ρεύματος, καθώς πολλοί από τους ιδιώτες που στεγάζονται στο εν λόγω κτίριο έχουν οφειλές, παρότι, όπως σημειώνεται οι φιλοξενούμενες δημόσιες υπηρεσίες δεν χρωστούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε ανησυχία καθώς η πολύωρη διακοπή ρεύματος μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων και αρχείων, παρότι η υπηρεσία διαθέτει γεννήτρια.

 

«Θα μπορούσα να δώσω εντολή και να πληρωθεί η οφειλή μέσα σε μισή ώρα. Έτσι όμως θα ήταν σαν να δίνω το “οκ” σε εταιρείες με πολύ μεγάλο πλούτο να μην πληρώνουν τις οφειλές τους επειδή μπορεί να συστεγάζεται με μια εφορία» δήλωσε σήμερα στο Mega η αναπλητρώτρια υπουργός Οικονομικών και πολιτική προϊστάμενος των δύο εφορειών από τις οποίες προσδοκώνται έσοδα από ελέγχους, Νάντια Βαλαβάνη.

 

Η κ. Βαλαβάνη παραδέχθηκε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος αφού δεν δουλεύει κανένας υπολογιστής.
 

Σε δηλώσεις του, χθες, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, κ. Δημήτρης Μασίνας, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ξεχωριστό ρολόι της ΔΕΗ για κάθε ενοικιαστή ενώ υπογράμμισε πως «το Δημόσιο δεν έχει καμία οφειλή. Οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται σε αυτό το κτήριο, όμως, δεν πληρώνουν, εκμεταλλευόμενοι ότι στεγάζονται εδώ δημόσιες υπηρεσίες».