Εκπέμπει SOS το παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Καβάλα

Την ενίσχυση του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Καβάλα ζητούν οι εργαζόμενοι που εκφράζουν τα παράπονά τους για την κάλυψη των αναγκών τους σε οχήματα και πληρώματα ασθενοφόρου.

 

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, το τοπικό παράρτημα αριθμεί σήμερα 10 ασθενοφόρα οχήματα, εκ των οποίων μόλις τα 2 βρίσκονται σε χρήση.

 

“Το Σωματείο του 6ου Παραρτηματος ΕΚΑΒ Καβάλας, με αφορμή την πρόσφατη ενίσχυση  Παραρτημάτων με ασθενοφόρα οχήματα και όχημα  ΙΧ αντίστοιχα, στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στη Διευθύντρια του Παραρτήματος μας στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ  και στα ΜΜΕ, γιατί πιστεύει πως για ακόμη μία φορά αδικείται  και ότι οι ανάγκες του δεν αντιμετωπίζονται  ισάξια και ισότιμα, όπως σε ορισμένα Παραρτήματα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται πως “πιστεύουμε πως έχουμε ενημερώσει πλήρως και επανηλειμμένως όλους τους υπεύθυνους για τις ανάγκες μας σε προσωπικό και οχήματα. Η κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του νομού μας. Με δεδομένη, λοιπόν, την πρόσφατη άρνηση του προέδρου του ΕΚΑΒ να πραγματοποιήσει την αρχική δέσμευση του για ενίσχυση της δύναμης μας σε πληρώματα με μεταθέσεις ή διαγωνισμό ΑΣΕΠ αξιώνουμε και ζητάμε να γίνει η ενίσχυση της δύναμης μας σε ασθενοφόρα οχήματα πάντα μέσα στα πλαίσια της δίκαιας αξιολόγησης και επίλυσης των αναγκών όλων των Παραρτημάτων”.

 

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως “είμαστε ίσως το μοναδικό Παράρτημα που, μετά τη μεταρρύθμιση του υπουργείου Υγείας, αυξήθηκαν τα περιστατικά από (750 σε 1400 περίπου το μήνα). Επίσης, δεν ωφελήθηκε από την παραλαβή ασθενοφόρων οχημάτων και προσωπικού από το νοσοκομείο Καβάλας, διότι υπάρχουν μόνο δύο οχήματα δεκαπενταετίας με πολλές βλάβες και ένας οδηγός από το νοσοκομείο.

 

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισης σας για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Παραρτήματος μας. Καταλαβαίνουμε πως οι ελλείψεις πανελλαδικά αυξάνονται καθημερινά, αλλά πιστεύουμε ειλικρινά πως αναλογικά με τον πληθυσμό που καλύπτουμε, διαθέτουμε ίσως το μικρότερο και παλαιότερο στόλο”.