Εξ αποστάσεως μαθήματα ελληνικής γλώσσας για αρχάριους από το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ

Εξ αποστάσεως μαθήματα ελληνικής γλώσσας για αρχάριους ξεκινά από τις 19 Ιανουαρίου 2015 το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

 

Το εξ αποστάσεως πρόγραμμα της ελληνικής γλώσσας (OGC), για το επίπεδο Α1 (στοιχειώδης γνώση), αξιοποιεί τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας έτσι ώστε, ξεπερνώντας εμπόδια, όπως η απόσταση ή ο περιορισμένος χρόνος, οι συμμετέχοντες να αποκτούν βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες, σε διάστημα δύο μηνών.

 

Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης Moodle, όπου είναι αναρτημένο το εκπαιδευτικό υλικό καθώς και μέσω συναντήσεων σύγχρονης εκπαίδευσης, κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν ελληνικά με τους διδάσκοντες και τους συμμαθητές τους.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ, τον Σεπτέμβριο του 2015 αναμένεται να ξεκινήσει το επίπεδο Α2 (βασική γνώση) των εξ αποστάσεως μαθημάτων ελληνικής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα +30 2310 997571, 997576 ή να περιηγηθούν, μέσω διαδικτύου, στον σύνδεσμο: http://smg.web.auth.gr/wordpress/?page_id=3898.