Εξαρθρώθηκε σπείρα κλοπής φορτηγών και αγροτικών αυτοκινήτων (ΦΩΤΟ)

Εγκληματική οργάνωση που έκλεβε φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, εξάρθρωσε η αστυνομία.

 

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς ημεδαποί η δράση των οποίων εντοπίζεται κατά τον τελευταίο χρόνο στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης, Κιλκίς, Πέλλας, και Ημαθίας Τα μέλη της σπείρας αφαίρεσαν, 25 οχήματα, στην πλειοψηφία τους φορτηγά αγροτικού τύπου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας

Στη συνέχεια προχωρούσαν στην αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων και στην μεταπώληση μερών τους ως ανταλλακτικά

Για να μην κινούν τις υποψίες των περιοίκων, οι δράστες δημιούργησαν αυτοσχέδια κρυψώνα στο εσωτερικό οικίας, όπου πραγματοποιούσαν τις κατατμήσεις των οχημάτων

Επιπλέον, σε υπαίθριο χώρο, βρέθηκαν καλυμμένες με στάχτες 21 πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε κλεμμένα οχήματα και μέρος εγγράφων που αφαιρέθηκαν από το εσωτερικό τους, τα οποία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταστρέψουν

Ειδικότερα, στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση συμμορίας ημεδαπών, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στη μεταπώληση μερών τους ως ανταλλακτικά, οδήγησε η συστηματική και πολυήμερη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς ημεδαποί, ηλικίας 38, 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορία, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής και της Απείθειας.

 

Εκλεψαν οχήματα σε έξι νομούς

Η δράση της συμμορίας συνίσταται σε: κλοπές οχημάτων στη Βόρεια Ελλάδα μετέπειτα αποσυναρμολόγησή τους και μεταπώληση μερών τους ως ανταλλακτικά και εντοπίζεται κατά το τελευταίο έτος, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης, Κιλκίς, Πέλλας, και Ημαθίας.

 

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρείς άντρες, από τον Ιανουάριο του 2014, συνέστησαν ομάδα με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

 

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014, αφαίρεσαν από τις προαναφερόμενες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είκοσι πέντε (25) οχήματα, στην πλειοψηφία τους αγροτικά φορτηγά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και αφού τα αποσυναρμολογούσαν, μεταπωλούσαν μέρη τους ως ανταλλακτικά.

 

Σημειώνεται ότι, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικεία του 38χρονου σε οικισμό των Διαβατών και σε αύλειο χώρο της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο από τα κλεμμένα οχήματα, ένα κλεμμένο φορτηγό στο στάδιο της αποσυναρμολόγησης και 21 πινακίδες κυκλοφορίας μέσα σε στάχτες, με προφανή σκοπό να αλλοιώσουν τα αναγραφόμενα στοιχεία και να παραπλανήσουν τις Αρχές σε πιθανό έλεγχο και μέρος εγγράφων που αφαιρέθηκαν από τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να καταστρέψουν.

 

Προκειμένου μάλιστα, να μη γίνει αντιληπτή η δράση τους από τους περίοικους, οι δράστες τοποθετούσαν τα αφαιρεθέντα φορτηγά στον χώρο της κουζίνας, τον οποίο απομόνωναν με αδιάφανο χοντρό ύφασμα που έβαζαν στην μπαλκονόπορτα και στη συνέχεια προέβαιναν στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr