Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών

Επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται σε διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την Ελληνική επικράτεια σε χώρες του εξωτερικού.

 

Συνελήφθησαν συνολικά τρείς διακινητές, δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 24 ετών κι ένας 56χρονος, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, για «Ένταξη και Συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση» και «Διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό».

 

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες Τετάρτη (24-06-2015), πραγματοποιήθηκε  αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, διαπιστώθηκε μεταφορά πέντε αλλοδαπών, με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ημεδαπός συλληφθείς, ενώ κατά τη διαδρομή προηγούταν όχημα με οδηγό τον 38χρονο συνεργό του, που είχε το ρόλο του προπομπού.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, η παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών οργανώθηκε από τον 24χρονο αλλοδαπό άντρα, ενώ οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες, φέρονται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

 

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ακόμη ότι, οι αλλοδαποί μεταφέρονταν σε μη νομοθετημένο σημείο της Ελληνοσκοπιανής μεθορίου προκειμένου να διευκολυνθεί η παράνομη έξοδός τους από την Ελληνική επικράτεια, ενώ έκαστος μεταφερόμενος αλλοδαπός, κατέβαλε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την παράνομη μεταφορά.

 

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και το χρηματικό ποσό των (1.080) ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους,  θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr