Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στη βόρεια Ελλάδα

Έσοδα 200.000 ευρώ είχε αποφέρει σε οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, η προώθηση 110 σύρων στο εσωτερικό της χώρας.

Μετά από καταγγελίες πολιτών που ταξίδευαν στην Εγνατία οδό, εντοπίστηκε στον κόμβο της Ασπροβάλτας ένα φορτηγό με οδηγό έναν 56χρονο τούρκο, ο οποίος μετέφερε τους μετανάστες που νωρίτερα είχε παραλάβει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι μετανάστες, οι οποίοι είχαν μπει στην χώρα πριν από τρεις ημέρες από άγνωστο σημείο της μεθορίου και δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα, προκατέβαλαν 1.800 ευρώ ο καθένας για την μεταφορά τους στο εσωτερικό και περίμεναν το φορτηγό το οποίο τελικά εισήλθε και τους παρέλαβε χθες.

Ο 56χρονος οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης και της Προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής».

Η δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών συνεργών του οδηγού, έχει ήδη υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και η αστυνομία έκανε γνωστό ότι η έρευνα της προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης της οργάνωσης.

 

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr