Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών – Εξιχνίαση ληστείας στην Άνω Πόλη

Τριμελής σπείρα κατηγορείται για οκτώ διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Ασπροβάλτας, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

 

Ως μέλη της φέρονται δύο Έλληνες, 20 και 30 ετών, όπως επίσης ένας 20χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται ότι από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Μάιο του 2014 -ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις- διέρρηξαν επτά σπίτια κι ένα εστιατόριο (σε Σταυρό και Νέα Βρασνά), απ’ όπου άρπαξαν -μεταξύ άλλων- χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Στο μεταξύ, δύο νεαροί Γεωργιανοί ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ληστείας που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε μίνι – μάρκετ στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Οι φερόμενοι ως δράστες (21 και 23 ετών), αφού τραυμάτισαν με μπουκάλι τον 55χρονο υπάλληλο της επιχείρησης, πήραν 80 ευρώ από το ταμείο και εξαφανίστηκαν.

Εξάλλου, ένας εκ των δύο αλλοδαπών κατηγορείται ότι το ίδιο διάστημα, υπό την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να ληστέψει κατάστημα ψιλικών στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, αλλά τράπηκε σε φυγή όταν η υπάλληλος ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού του καταστήματος. 

Οι δικογραφίες για τις παραπάνω υποθέσεις θα υποβληθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.