Εξιχνιάστηκε απόπειρα εκβιασμού για δήθεν οφειλή

Υποτιθέμενη οφειλή πολλών χιλιάδων ευρώ, που προέκυψε από επιχειρηματική συνεργασία, η οποία έληξε προ δωδεκαετίας, αποτέλεσε το αντικείμενο υπόθεσης απόπειρας εκβίασης σε βάρος 64χρονου εισαγωγέα φαρμακευτικού υλικού, η οποία εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.

 

Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών, εκδόθηκαν άμεσα ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε  στην πόλη των Σερρών και συνελήφθη ο 45χρονος φυσικός αυτουργός, ενώ αναζητείται ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής δραστηριότητας.

 

Προηγήθηκε διερεύνηση καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία, αρχές του τρέχοντος μήνα, ο 45χρονος άνδρας, αυτοπαρουσιαζόμενος ως ιδιωτικός ντεντέκτιβ και μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής και σωματικής ακεραιότητας του καταγγέλλοντα, απαίτησε κατ΄επανάληψη για λογαριασμό 67χρονου πρώην συνεργάτη του παθόντα, το χρηματικό ποσό των 83.000 ευρώ, ως υποτιθέμενη οφειλή που προέκυψε στο πλαίσιο παρελθούσης επιχειρηματικής  τους συνεργασίας.

 

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης και απόπειρα εκβίασης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr