«Έξυπνη» συσκευή επιτρέπει την επικοινωνία με τους σκύλους

Οι σκύλοι δεν μιλούν, αλλά πλέον μπορούν να στείλουν «σήμα» στους ιδιοκτήτες τους, εάν η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο χάρη σε μια «έξυπνη» συσκευή που θα φορούν.

Η ειδική συσκευή εξοπλίζεται με αισθητήρες που παρακολουθεί τις ζωτικές λειτουργίες των τετράποδων και μεταδίδει στους ιδιοκτήτες των τετράποδων τις πληροφορίες που καταγράφει

Παράλληλα, με τη χρήση ειδικών δονήσεων, ο ιδιοκτήτης μπορεί να «επικοινωνήσει» με τον σκύλο του, ακόμη και όταν ο τελευταίος δεν βρίσκεται εντός του οπτικού του πεδίου.

«Εξελιγμένοι αισθητήρες κίνησης μάς μεταφράζουν τη γλώσσα του σώματος των σκύλων», ανέφερε ο βοηθός καθηγητής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επιστήμης, δρ. Ντέιβιντ Ρόμπερτς, ένας εκ των ερευνητών στο πανεπιστήμιο Νορθ Καρολάινα, που ανέπτυξαν τις «έξυπνες» συσκευές.

«Μπορούμε να καθορίσουμε πότε κάθονται, πότε είναι όρθιοι, πότε τρέχουν ακόμη και πότε δεν βρίσκονται εντός του οπτικού πεδίου του ιδιοκτήτη τους, χάρη στις συσκευές που φορούν», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Επιπλέον, αισθητήρες που μετρούν σφυγμούς, αλλά και τη θερμοκρασία σώματος των σκύλων αποστέλλουν τα δεδομένα τους στον ιδιοκτήτη, ειδοποιώντας τον σε περίπτωση ανάγκης.

Οι μελετητές προχωρούν σταδιακά στη διαδικασία έκδοσης όλο και μικρότερων σε μέγεθος «έξυπνων» που φοριούνται από σκύλους, έτσι ώστε να γίνει εφικτή η παραγωγή τους.