Εκτεταμένες κατολισθήσεις στα Χανιά

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως από το Κολυμβάρι έως τη θέση «Νοπήγια» του βόρειου οδικού άξονα Χανίων, προκάλεσαν οι μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές.

 

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις και καταπτώσεις χωμάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να διακοπεί το πρωί, για περίπου μία ώρα, σε τμήμα της εθνικής οδού που συνδέει το Κολυμβάρι με την Κίσαμο.

 

Στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία του δήμου Κισάμου και αποκατέστησαν μερικώς την κυκλοφορία. Ωστόσο οι αρμόδιες Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών καθώς οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Λόγω της βροχής αλλά και του υψηλού κυματισμού στον κόλπο των Χανίων, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα θεία λειτουργία στη νησίδα των Αγίων Θεοδώρων, καθώς κρίθηκε ότι η μεταφορά των πιστών στη νησίδα με σκάφη εγκυμονούσε κινδύνους. Η θεία λειτουργία τελέστηκε σε εκκλησάκι στο χωριό Αγία Μαρίνα. Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Κυδωνίας-Αποκορώνου η θεία λειτουργία στη νησίδα θα τελεστεί το Σάββατο 13 Ιουνίου.

 

ΦΩΤΟ: Αρχείου