Έκθεση φωτογραφίας της ΡΕΚΚ στο «ΡΕΜΕΤΖΟ»

ekthesi-fogorafia-kalamaria-pekk

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015, στις 8μμ  στην αίθουσα εκδηλώσεων του «ΡΕΜΕΤΖΟ» (Νικολάου Πλαστήρα 8, Αρετσού Καλαμαριάς) παρουσία δεκάδων επισκεπτών τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που οργανώνει  η ΡΕΚ Καλαμαριάς.

Ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλης Λαμτζίδης  ευχαρίστησε όλους όσου βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και δήλωσε ότι η δράση αυτή είναι το σημείο συνάντησης της καλλιτεχνικής έμπνευσης, της πολιτικής και της τέχνης της φωτογραφίας τονίζοντας ότι η έκθεση έχει βαθύ πολιτικό χαρακτήρα , αφού μέσω αυτής αναδεικνύονται οι δημόσιοι χώροι της Καλαμαριάς , η προστασία και η ανάδειξη των οποίων αποτελεί αντικείμενο χρόνιων διεκδικήσεων και αγώνων  των πολιτών της Καλαμαριάς .

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο Τόπος Μας» είναι  αφιερωμένη στην ανάδειξη και προστασία των δημόσιων χώρων του Δήμου Καλαμαριάς και ότι αρχικά η οργανωτική επιτροπή  σχεδίαζε την  ανάρτηση μόνο πενήντα φωτογραφιών, αλλά η συμμετοχή και το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία , αφού έχουν ήδη αναρτηθεί περισσότερες από 110 φωτογραφίες .

Στην έκθεση μετέχουν με φωτογραφίες οι Οδυσσέας Αθανασιάδης, Χριστίνα Βερροιώτη, Θεανώ Καραολανίδου, Στέφανος Καργάκης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Λαμτζίδης Μανόλης, Βασίλης Μάρκου, Νίκος Μυλωνίδης, Μαρία Νεοφύτου, Άρης Τεμεκενίδης και Λίνα Τότα.

Η μικρότερη από τους συμμετέχοντες είναι ηλικίας 15 ετών

Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν οι Οδυσσέας Αθανασιάδης , Νίκος Μυλωνίδης και Σταύρακας (Σταύρος Μαβίδης).

Την ημέρα των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση οι Στέφανος Καργάκης , Πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  και  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ «Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, Χρήστος Καλεμκερής, Πρόεδρος του «Μουσείου Φωτογραφίας» , Ηρακλής Μαστρογιαννάκης , Πρόεδρος του Συλλόγου Κατιρλιωτών «Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» , η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κυρία Βασιλική Νικολέτου-Σκάρλιου και η κυρία Αμαλία Πασαλίδου δημοτική σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ» καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΕΚΚ  Τεμεκενίδης Άρης, Νεκτάριος Βουλγαράκης, Σταύρος Μαβίδης (Σταύρακας) και Μανόλης Λαμτζίδης .

Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και τη Δευτέρα , 9 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί  κάθε μέρα από τις 6μμ μέχρι τις 10 μμ και το Σάββατο και Κυριακή από τις  από τις 11πμ μέχρι και τις 2μμ και από τις 6μμ  μέχρι και τις 10μμ. στον εκθεσιακό χώρο του «ΡΕΜΕΤΖΟ» (Νικολάου Πλαστήρα 8, Αρετσού Καλαμαριάς).