Έκθεση κινηματογραφικών αφισών στην Καλαμαριά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μεγάλη έκθεση Κινηματογραφικών Αφισών από πολεμικές ταινίες με τίτλο «Ο Κινηματογράφος πάει στον Πόλεμο» οι οποίες προέρχονται από την προσωπική συλλογή του δημοσιογράφου – δικηγόρου και βουλευτή Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου. Π. Γκιουλέκα, πραγματοποιείται στην Καλαμαριά.

Η έκθεση που διοργανώνεται  από το  Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού  Καλαμαριάς  και πραγματοποιείται στην Gallery Remezzo  (Ν.Πλαστήρα 1, Καλαμαριά, εγκαινιάζεται αύριο  Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα πανόραμα αφισών από ταινίες που μετέφεραν στον ελληνικό κινηματογράφο πολεμικές περιόδους της πατρίδας μας, ζωντανεύοντας την Επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, το ηρωικό Έπος του 1940, την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τον αγώνα της ΕΟΚΑ της Κύπρου.

Την εκδήλωση των εγκαινίων ης  θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ για τις ταινίες και για τον κινηματογράφο της εποχής, θα μιλήσουν οι γνωστοί πρωταγωνιστές Γιάννης Μαλούχος και Νίκος Κολοβός. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Τα έργα που εκτίθενται από σήμερα στο χώρο της Gallery Remezzo  θα παραμείνουν εκεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, το Σάββατο πρωί  από  τις 12 το μεσημέρι έως τις 2.00 μ.μ. και  το απόγευμα από τις 7 μέχρι τις 10, ενώ  την Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι  μέχρι  τις 5 το απόγευμα.