ΕΛΑΣ: 24 νεκροί σε 514 τροχαία το Σεπτέμβριο στην Αττική

Πεντακόσια δεκατέσσερα τροχαία ατυχήματα με 628 παθόντες έγιναν κατά το μήνα Σεπτέμβριο, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

 

Από αυτά τα 21 ήταν θανατηφόρα με 24 νεκρούς, τα 15 σοβαρά με 20 σοβαρά τραυματίες και τα 478 ελαφρά με 584 ελαφρά τραυματίες

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η παραβίαση σηματοδοτών, η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων, που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 36.667 παραβάσεις από τις οποίες 835 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

 

  • 610 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 64 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 2.296 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 427 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 1.502 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 619 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
  • 2.477 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

 

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.