ΕΛΑΣ: Νέα στοιχεία για τον 31χρονο ύποπτο για τη δολοφονία μελών της ΧΑ

Νέα στοιχεία φέρνουν στο φως οι έρευνες της ΕΛΑΣ σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας, πριν από έναν μήνα στον Κορυδαλλό, ενός 31χρονου που είχε θεωρηθεί βασικός ύποπτος για τη δολοφονία των δύο μελών της «Χρυσης Αυγής» στο Νέο Ηρακλειο.

 

Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε την Τρίτη έρευνα σε ένα σπίτι στον Κορυδαλλό που ανήκει σε έναν 25χρονο στενό φίλο του δολοφονηθέντα, μέσα στο οποίο ανεκάλυψε σημαντικό αριθμό σφαιρών και κουκούλες full face.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για ευρήματα που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικά στην έρευνα που γίνεται για την δράση ποινικών, αλλά και την διπλή δολοφονία την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛΑΣ ο 25χρονος δεν είχε συλληφθεί ποτέ για οποιοδήποτε αδίκημα. Αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ εικάζουν ότι «ίσως είχε επιλεγεί ως συνεργός του 31χρονου σε εγκληματικές ενέργειες με το δεδομένο ότι δεν είχε απασχολήσει ποτε την ΕΛΑΣ κι έτσι δεν είχε κινήσει ποτέ υποψίες».

Ακόμη ερευνάται αν το σπίτι του 25χρονου ήταν «κρησφύγετο» του συγκεκριμένου «πυρήνα ποινικών» του Πειραιά που πιθανόν σχετίζεται και με την αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της «Χρυσης Αυγής».

Ο 31χρονος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου, από άγνωστο δράστη στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, ενώ βρισκόταν έξω από ένα εστιατόριο. Το θύμα της εγκληματικής ενέργειας που διέμενε στη Νίκαια και είχε επαφές με ποινικούς είχε θεωρηθεί από τους βασικούς υπόπτους για τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» η οποία τότε στην προκήρυξη της δεν μνημόνευε οτιδήποτε για τον τρόπο δράσης της «εκτελεστικής ομάδας».

Ο 31χρονος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2012 για βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, ενώ είχε ερευνηθεί ο ρόλος του σε μία «ενέδρα» εναντίον άλλου ποινικού στην Νίκαια. Επιπλέον είχε συλληφθεί προ μερικών μηνών με άλλα τέσσερα άτομα για ένα όπλο που είχε βρεθεί σε τζιπ, στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Ωστόσο σε καμμιά από αυτές τις δικογραφίες δεν είχε καν μνημονευθεί τα όνομα του 25χρονου στο σπίτι του οποίου έγινε ο έλεγχος από την ΕΛΑΣ πριν από ένα 24ωρο. Πλέον οι αξιωματικοί αναμένουν τα πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προκειμένου να προχωρήσουν την έρευνά τους.

 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ