Ελεύθεροι αφέθηκαν οι οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ

dikastiria-thessalonikis1

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο τελευταίοι οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ, από τους συνολικά οκτώ, που συνελήφθησαν πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της γερμανικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι δύο 22χρονοι Γερμανοί, που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που ξέσπασαν λίγο μετά την ανάπαυλα της αναμέτρησης, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε από τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Πρόκειται για τις πράξεις της παράβασης του νόμου περί Αθλητισμού, της απόπειρας σωματικής βλάβης και της αντίστασης. Ο πρώτος αντιμετωπίζει επιπρόσθετα την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς (ξήλωσε κάθισμα από τις κερκίδες της θύρας 8) κι ο δεύτερος αυτή της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων (πέταξε πυρσό).

Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν στις 15 Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους και ήδη οι δύο νεαροί κατευθύνονται προς την πατρίδα τους. Το πιθανότερο είναι σε λίγες μέρες να δικαστούν δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους έξι οπαδούς, επίσης Γερμανοί (ηλικίας 25-27 ετών), αφέθηκαν από χθες ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφού ορίστηκε δικάσιμος.

Συνελήφθησαν ύστερα από έλεγχο που τους έγινε στο Λευκό Πύργο, σημείο όπου οι φίλοι της Μπορούσια Ντόρτμουντ έδωσαν «ραντεβού» πριν αναχωρήσουν με λεωφορεία για το γήπεδο. Πάνω τους βρέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί φωτοβολίδων.