Ελεγχοι νέου τύπου και αναδιάρθρωση χρεών για μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ XALKIOPOULOS NIKOS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ XALKIOPOULOS NIKOS

Αναδιάρθρωση των χρεών των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, αφού προηγηθεί μέσω νέας διαδικασίας, αξιολόγηση με ειδικό κριτήριο της βιωσιμότητάς τους, αλλά και βιώσιμες λύσεις για όλους τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στις εφορίες σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε συνέντευξη του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ενώ αναφέρθηκε και στους νέου τύπου φορολογικούς ελέγχους με συλλογή πληροφοριών για τη συναλλακτική συμπεριφορά επιχειρήσεων. Οι νέοι έλεγχοι, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, θα λαμβάνουν υπόψη τον όγκο συναλλαγών σε συνάρτηση με τα τελικά οικονομικά αποτελέσματα.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στους ελέγχους όπου δεν θα πρέπει να έχου ως επιδίωξη την επιβολή προστίμων, αλλά την αποκάλυψη της αποκρυπτόμενης φορολογητέας ύλης.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρεται και στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ όπου πετά το μπαλάκι στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας με νόημα πάντως ότι υπάρχουν και στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν.