Ελέγχεται το «Πόθεν Εσχες» του Χαϊκάλη

Τις αμέσως επόμενες μέρες -και πιθανότατα εντός της εβδομάδας- θα συγκληθεί η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση του βουλευτή των ΑΝ.Ελ Παύλου Χαϊκάλη.

 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Γιώργος Καλαντζής αναμένει την ακριβή διατύπωση που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζοντας ότι είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να τα παίξει στο χρηματιστήριο, προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει παραβεί το άρθρο 13 του νόμου του 2003 σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται στους βουλευτές οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.

 

Οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές επεσήμαναν ότι αν δεν διαπιστωθεί αγορά μετοχών τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ.

 

Στο μεταξύ, στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καλείται, σήμερα στις 4 το απόγευμα, σε νέα συνεδρίαση, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, μετά τα ζητήματα που ανέκυψαν από την αποκάλυψη για τις επενδύσεις του στο χρηματιστήριο.

 

Στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής, προσήλθε σήμερα ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης.