Έλενα Στεφανίδου: Πως να αντιμετωπίσουμε την καινούρια μας αρχή

Η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Συγγραφέας Έλενα Στεφανίδου μας συμβουλεύει πως να αντιμετωπίσουμε την νέα μας αρχή μετά από τον εγκλεισμό μας λόγο του “Κορωνοϊού”.

Πως θα αντιμετωπίσουμε την καινούρια μας αρχή;
Πως θα γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας;
Πως θα σταθούμε άξια στις κοινωνικές μας υποχρεώσεις;


Κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι μια καινούρια αρχή της καινούριας ζωής μας. Ανεξαρτήτως αν η πόρτα του ΣΠΙΤΙΟΥ μας ήταν «κλειδωμένη»,πολύ απλά με ένα χαμόγελο ξεκινώντας από το μηδέν!
Κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι μια δεύτερη ευκαιρία να δεχτούμε μια πραγματικότητα που καλός ή κακός μπήκε απρόσκλητα στην ζωή μας και μας ανάγκασε να προσέξουμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα.


Δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας, τα νευρά μας, οι φιλίες μας και οι διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ατελείωτες δοκιμασίες που σίγουρα μας έχουν κάνει πιο δυνατούς και πιο σοφούς.

Κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι μια ακόμη φορά που ερχόμαστε σε σύγκρουση με τους φόβους μας . Ο φόβος είναι συναίσθημα και προκαλείται από ένα συγκεκριμένο ερέθισμα. Ανάλογα με το ερέθισμα είναι και η ένταση του φόβου.
Αρκετά δεν φοβήθηκες;
Είδες πως ο φόβος δεν κατάφερε να σε νικήσει;
Πήρες το χρόνο που είχες ανάγκη και χωρίς καμία βοήθεια κατάφερες να τον διώξεις και ξέρεις γιατί;


Γιατί δεν είχες μάθει να παλεύεις μονός σου για την επιβίωση σου!!!Και το έκανες καταφέρνοντας το για να επιζήσεις
Ο φόβος μας προφυλάσσει καθώς μας κινητοποιεί να αντιδράσουμε στο επικίνδυνο ερέθισμα. Και ο χρόνος που σου δόθηκε να παλέψεις και να σκεφτείς ήταν αρκετός .

Πλέον θα πρέπει να διαλύσεις κάθε τύπο φόβου και κάθε αμφισβήτηση που είχες μέχρι τώρα. Σκέψου πως το αύριο θα είναι πολύ δυνατό και θα έχεις κερδίσει την Μάχη! Την μάχη της μοναξιάς, της δυσκολίας, της αυτοβελτίωσης.

Πλέον είσαι έτοιμος και γεμάτος από αυτοπεποίθηση και γνώση.


Πέρασες την εξέταση που λέγετε «μένουμε σπίτι γιατί έτσι πρέπει», σίγουρα αύριο θα βγεις κερδισμένος στην καινούρια σου ζωή γιατί κοίτα ποσό χρόνο είχες να ασχοληθείς με τα συναισθήματα σου, με τις σκέψεις σου και να φέρεις ισορροπίες στην ζωή σου.

Αφυπνίστηκες άρα κέρδισες.
Μια καινούρια αρχή θέλει δύναμη και σθένος και ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟΣ !
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σηκωθείς και να χαμογελάς γιατί τα δύσκολα πέρασαν. Καλή αρχή!
Ζήσε τις ώρες της ζωής σου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αυξάνονται η θλίψη και τα δεινά του κόσμου και να μάθεις να δέχεσαι το απεριόριστο «ΦΩΣ» και τα μυστήρια του με ένα χαμόγελο.


Έλενα Στεφανίδου
Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Συγγραφέας