Ελεύθερη με όρους η 36χρονη για την υπόθεση Ξηρού

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 36χρονη που συνελήφθη το Σάββατο για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και το σχέδιο «Γοργοπόταμος», που οργάνωνε ο τρομοκράτης με ομάδα προσώπων, για την απόδραση των μελών της οεγάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Στην γυναίκα, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που χειρίζεται ο εφέτης ειδικός ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιος Νικόπουλος, στην 36χρονη αποδίδεται ρόλος μεταφορέα προς εξυπηρέτηση του σχεδίου απόδρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη αρνείται την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που της αποδίδεται και φέρεται ενώπιον του ανακριτή να υποστήριξε: «Με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες. Έχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλεύω στη Νίκαια μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα».

Ενώπιον του ανακριτή απολογείται αυτή την ώρα ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται να ήταν συνεργός του βαρυποινίτη Χρ. Ξηρού.