Ελεύθεροι με όρους άλλοι δέκα κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στις Σκουριές

Ελεύθεροι, στην πλειονότητά τους με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν δέκα ακόμη κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Πολυγύρου για μία σειρά από επεισόδια που έλαβαν χώρα πέρσι στην βορειοανατολική Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Ανάμεσα στους όρους που κατά περίπτωση επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους είναι αυτοί της απαγόρευσης να πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές και σε απόσταση δέκα μέτρων από τους μεταλλωρύχους της εταιρείας.

Οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι -που υιοθετήθηκαν και κατά τις χθεσινές απολογίες σε τέσσερις από τους πρώτους έξι κατηγορούμενους- χαρακτηρίστηκαν ως πρωτοφανείς από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Εξάλλου, όπως και χθες, σε κάποιους εκ των κατηγορουμένων επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένουν.

Μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν σήμερα ήταν άτομα προσκείμενα στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Άπαντες -πάντως- αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους καταλογίζει το κατηγορητήριο. Αύριο αναμένεται να απολογηθεί η τρίτη και τελευταία ομάδα κατηγορουμένων (13 άτομα).

Η ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει και συνομιλίες των συνολικά 29 εμπλεκόμενων προσώπων, που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου. Οι βαρύτατες πράξεις που αντιμετωπίζουν, όπως αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, φέρονται ότι τελέστηκαν από τις αρχές Μαΐου του 2013 έως το τέλος Αυγούστου του ίδιου χρόνου, στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.