Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρβανίτης της Χρυσής Αυγής

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, έπειτα από την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον των ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου.

 

Ο βουλευτής κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η συμμετοχή του σε οποιαδήποτε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής εντός ή εκτός των γραφείων της σε όλη την ελληνική επικράτεια, παρά μόνο εντός του Κοινοβουλίου. 

 

«Ανήκω σε νόμιμο πολιτικό κόμμα, δεν ανήκω σε καμία εγκληματική οργάνωση, η δίωξή μου είναι ατιμωτική. Αβάσιμη και απαράδεκτη είναι η κατηγορία που μου αποδίδεται. Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου» υποστήριξε ο Μιχάλης Αρβανίτης στην απολογία του.
 

Βγαίνοντας από το γραφείο των ανακριτριών ο βουλευτής δήλωσε πως του απαγορεύτηκε να μιλάει, υπογραμμίζοντας πως «θέλουν να φιμώσουν τη Χρυσή Αυγή». Παράλληλα, σχολίασε πως «δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε με την απόφαση, καθώς ο αρχηγός και άλλα μέλη βρίσκονται στη φυλακή».
 

Από τη μεριά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε πρωτοφανή τον όρο να αφήνεται ελεύθερος ο Παπακωνσταντίνου χωρίς τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα -θεωρώντας τον έτσι ως μη ύποπτο φυγής-, τη στιγμή που κατηγορείται για τη λίστα Λαγκάρντ.
 

«Στην Ελλάδα οι κλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι» ανέφερε.

Κατά την έξοδό του ο Μιχάλης Αρβανίτης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής.