Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Χρ.Αλεξόπουλος

Ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίτριες και εισαγγελέας έκριναν πως ο βουλευτής λόγω της «ουσιαστικής και τυπικής» απομάκρυνσής του από το κόμμα, δεν κρίνεται ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο Εφετείο, η χρήση της φράσης «ουσιαστική απομάκρυνση» δηλώνει πως οι δικαστικές λειτουργοί και ο εισαγγελέας πείστηκαν για τη θέση του κατηγορουμένου έναντι της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της πολύωρης διαδικασίας, χαρακτήρισε πολύ καλή την απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα, ενώ -όπως είπε- προσκόμισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν υφίστανται στοιχεία για παράνομη δράση που να εμπλέκεται ο ίδιος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό που είχε προβάλει σε ομιλία του στη Βουλή, ότι δηλαδή υπήρχε «κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, «την οποία αποσιωπούσε από βουλευτές και μέλη του κόμματος».

Tο πρωί της Τρίτης έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, ενώ μετά το μεσημέρι έχει κληθεί η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια.